TERUGKIJKEN: Briefing over evacuatie Afghanistan

 • Gepubliceerd op Maand geleden

  NOS

  Kamerleden worden door het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Defensie en de IND bijgepraat over de evacuatie van Afghanen uit Kabul.

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen.

  ► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, NLblow, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.

  ► VOLG ONS HIER:
  www.nos.nl | Instagram: nos | Twitter: NOS | Facebook: nos/

  Download NOS voor iOS: apple.co/1JObNaK
  Download NOS voor Android: bit.ly/2d4GJN7

Rob Braams
Rob Braams

Hallo NOS,ziet er nou niemand bij jullie dat Joe Biden dementerende is!???

19 dagen geleden
H. Bakker
H. Bakker

Ha, we worden geblokt met onze vragen. Waarschijnlijk wil niemand die horen en stellen.

20 dagen geleden
Moby Whale
Moby Whale

Laat Afghanistan toch lekker met rust Als mensen een cultuur/ religie willen naleven uit de middel eeuwen wie zijn wij dan om in te grijpen. Het westen moet accepteren dat er geen moslim democratieën bestaan. Laat de mensen leven zoals wij 500 jaar geleden leefden Het zal nooit een match worden met deze culturen

26 dagen geleden
Ray
Ray

Poppenkast net zoals de Linkse NOS die nooit het hele verhaal verteld op het 20:00 journaal. Walgelijk. Propoganda omroep. NOS\NPO en haar linkse rakkers wilden toch zo graag Biden als president. Nou , hier heb je het. Een seniele ouwe man die niet weet wat voor of achter is.... Besteed daar nu maar eens aandacht aan. Op het internet ligt Biden op alle media flink onder vuur, maar NOS houdt zich er liever stil over.

28 dagen geleden
Flying Dutchman 17
Flying Dutchman 17

🤔 poppenkast.

29 dagen geleden
glasjanus
glasjanus

Next

29 dagen geleden
Erol Cengiz
Erol Cengiz

🦁🦁🦁🦒🦒🦁🦁🦌

29 dagen geleden
c vb
c vb

Lekker laten daar .maak van een mug geen olifant en hou nu eens op om dat volk altijd maar naar Nederland te halen? Er zijn genoeg moslimlanden die ze op kunnen vangen

29 dagen geleden
Leah B
Leah B

Offcourse the Dutch, always at the front of the class. Or is this just politics?

29 dagen geleden
Thomas Kilogram
Thomas Kilogram

@Leah B yeah truth hurts.

28 dagen geleden
Leah B
Leah B

@Thomas Kilogram you have issues going on.

28 dagen geleden
Thomas Kilogram
Thomas Kilogram

@Leah B shut up please. Don’t be full of yourself. Thank you. They way you climbed up, you can fall back really easily too. :)

28 dagen geleden
Leah B
Leah B

@Flying Dutchman 17 I'm not a country, I mean I got a big ass but to call it a country no.

29 dagen geleden
Flying Dutchman 17
Flying Dutchman 17

@Leah B which country are you ?

29 dagen geleden
Ruud Deschaux
Ruud Deschaux

Ik heb misschien niet goed opgelet, maar ik vraag mij af hoeveel afghanen zijn nu werkelijk in dienst zijn geweest van de verschillende internationale missies en dan met name de Nederklandse missie. Ik kan mij niet voorstellen dat dat er tien duizenden geweest zijn.

29 dagen geleden
KrDaHo
KrDaHo

Nederland heeft 511 vluchtelingen opgehaald.

27 dagen geleden
Ruud Deschaux
Ruud Deschaux

@marcel d Ancona ok dank voor deze uitleg

28 dagen geleden
Leah B
Leah B

36 critical

29 dagen geleden
marcel d Ancona
marcel d Ancona

als er bv 1000 mensen per jaar voor ons hebben gewerkt kan dat makkelijk,zulk werk doe je misschien 1 of 2 jaar en dan heb je nieuwe mensen nodig,we hebben er zo n 18 jaar gezeten

29 dagen geleden
Jan Sap
Jan Sap

Beste nos en andere msm, maar ik vind dat de NL burger geen duidelijkheid krijgt, welke burgers er vanuit afghanistan en met name kabul hierheen worden gehaald. Uw media spreekt over afghanen met een NL paspoort? Er wordt immers bericht over 'nederlanders' ? Of gaat het over afghanen met dubbel paspoort? Of gaat het over afghanen zònder paspoort, die momenteel letterlijk uit bussen worden getrokken bij kabul airport ??

Maand geleden
maroboe
maroboe

De onderhandelingen over grondstoffen export en stabiliteit in Afghanistan tussen Amerika en de Taliban zijn al begonnen.. Geld is macht, wel en wee van de bevolking is niet belangrijk. In die zin verschilt De situatie in Afghanistan niet van bijv. Saoedi-Arabië, mensenrechtenprobleem, totalitair regime, geen gelijke rechten man vrouw, maar wel vereerd met Nederlands Staatsbezoek, het is gewoon een kwestie van de goede kant opkijken en alles lijkt dan mooier dan het is

Maand geleden
Gelijk Jatoch
Gelijk Jatoch

No man spoeld niet. Opgenomen.

Maand geleden
Germania Inferior
Germania Inferior

Kunnen ze weer mooie films maken over hoe ze het net halen op de 31e en een gezin net op tijd word gered. Natuurlijk maken we geen films over grotendeels (30.000.000) mensen die weg willen maar helaas het niet overleven of onderdrukt worden.

Maand geleden
Contra Passo
Contra Passo

@marcel d Ancona ja echt onzin om te willen vluchten van een moordlustig regine

10 dagen geleden
marcel d Ancona
marcel d Ancona

wie zijn wij om te bepalen hoe die mensen leven en werken?echt onzin dat de gehele bevolking daar weg wil

29 dagen geleden
ruud195
ruud195

Waar heb je dat gelezen of gezien? Minder fantasie gebruiken de realiteit verteld dat Taliban hun veiligheid garandeert.

Maand geleden
Kimberley Pex
Kimberley Pex

De “40 rovers” beginnen het alleenrecht te krijgen op de wereld De hele wereld past zich nu aan , aan de eisen van de bende . Het is al erg dat gewone Afghanen totaal niks te zeggen hebben, ze worden lukraak verminkt of vermoord. Vrouwen zijn letterlijk doodsbang , ze worden gestenigd , verkracht , gevild . (Kijk naar de wereldzenders en documentaires) Onvoorstelbaar wat n angsthazen wereldwijd die zich terugtrekken en alle bevelen uitvoeren. Zelfs Biden druipt af , en zegt ja en amen ! De evacuaties kunnen niet meer over n paar dagen. En dan ? Laat de hele wereld de hopeloze doodsbange mensen daar letterlijk creperen ?

Maand geleden
H. Bakker
H. Bakker

Waarom zeggen de andere moslims niets over de Taliban en Afghanistan? Lijkt wel of ze het goed vinden zo. Vanuit de hele wereld heb ik nog geen enkele proteststem of demonstratie tegen de Taliban gehoord of gezien. Qatar is zelfs op hun hand. Kaag wil wel met de Taliban praten, maar niet met Wilders. Gekke vrouw, omdat ze met een Palestijn is getrouwd?

21 dag geleden
JurgenNL
JurgenNL

Alle militairen die hier aan meewerken zouden zich kapot moeten schamen. Ze zijn de ondergang van Nederland aan het organiseren.

Maand geleden
I.R Baboon
I.R Baboon

@JurgenNL Het zijn tyische linkse trollen die elke keer met dezelfde smoesjes aankomen zetten. Als wij zogenaamd immigratie nodig hebben vanwege bevolkings tekort kun je deze mensen ook uit oost Europa halen, of je stimuleert jongeren meer kinderen te maken doordit voordeliger te maken, het argument dat wij daarom mensen uit zwaar islamitische landen moeten importeren is gewoon totale onzin. En zoals je zelf al aangeeft heeft Nederland helemaal geen verantwoordelijkheid, deze mensen hebben daar doelbewust voor gekozen voor een beter Afghanistan. De Afghaaanse vluchtelingen van jaren geleden die gingen tegenwoordig weer lekker terug op vakantie, die lachen zich dood met hun nieuw aangeschaft vakantiehuisje aldaar. Het is gewoon pure omvolking om de nationale identiteit te vervagen. Als de mensen hulp zoeken kunnen ze nog altijd terecht in de omringende landen, welgeteld-> Uzbekistan, Tajikistan, Turkmenistan, Kygristan, India, en Pakistan. Allemaal 1000 keer zoveel ruimte het de volkeren zijn gelijkwaardig. Maar het moet natuurlijk persé naar Nederland. En dan de smoes ach het zijn maar 1000 Afghanen, echter zeggen zulke riedeltjes om de paar jaar. We vangen al 40+ jaar lang om de zoveel jaar duizenden mensen uit die regio op, en elke keer het standaart smoesje het zijn er maar een paar. En ik kan je nu al beloven dat binnen afzienbare tijd er een nieuw conflict is met een land in die regio en dan komen ze weer massaal deze kant op, en dan zeggen ze weer het zijn er maar een paar is dat nu teveel gevraagd. Het zijn gewoon van die linkse trucs om mensen de mond te snoeren. Ik trap er niet meer in in ieder geval.

26 dagen geleden
Anosh ter Haar
Anosh ter Haar

@JurgenNL haha ja kom maar weer terug op 1 argument dat ik tegen je heb gebruikt, waar je daarna nog over begon met hypotheken en huizenprijzen. Ohja dat sloeg ook nergens op zoals veel van de andere standpunten die je hebt gebruikt. Maar ook daar ging je niet op in... En mij dan nog durven te wijzen op hoe ik dan wel zou moeten discussiëren. Lachwekkend gewoon hoe hypocriet je overkomt en zoals ik al lang geleden zei: je totaal niet kan inleven in andere mensen. Hoop dat alle problemen van je weg schuiven en andere mensen aanwijzen je ver brengt in het leven. Al betwijfel ik dat...

29 dagen geleden
Anosh ter Haar
Anosh ter Haar

@JurgenNL en ongeveer 50% van de immigranten verlaat Nederland weer binnen 10 jaar aldus cbs. Dat had je zeker ook meegenomen in je zeer overwogen beslissing om alle vluchtelingen over 1 kam te scheren en weg te zetten als het probleem voor de woningmarkt. Zoals ik al lange tijd geleden zei is het helemaal niet zo simpel als je steld dat elke statushouder voorrang krijgt. Stelde toen al voor de rtl bronnen te geven maar daar ging je net als velen van mijn argumenten gewoon niet op in... 300.00 woningen te kort ja. En maar 16% van die woningen zijn nodig voor die 50.000 vluchtelingen. Ja nee zonder die 16% is het probleem opeens opgelost ja .... xD Zoals ik nu weer laat zien heb je duidelijk niet door hoe deze mensen in verhouding liggen tot de gigantische Nederlandse maatschappij. Waar misschien niet alle 18 miljoen mensen opzoek zijn naar een huis, vraag en aanbod zeker wel met bevolkingsaantallen te maken heeft. Met jouw beredeneringen kunnen we net zo goed zeggen dat als we de geboortes van 170 duizend terug naar 120 duizend brengen het woningtekort op magische wijze opgelost word in 20 jaar. Dat is gewoon onzin. Die 18 miljoen zijn dus juist van erg belang omdat je maar 0,3% van de Nederlandse bevolking de schuld geeft van een probleem waar velen malen meer mensen mee te maken hebben. Vastgoed investeerders, verhuurders, huurders, mensen die in het bezit zijn van een koopwoning. Alles speelt mee in dit verhaal, maar blijkbaar is dat bagitalliseren voor jou...

29 dagen geleden
JurgenNL
JurgenNL

@Anosh ter Haar Maar ik ga hier maar eens mee stoppen. Je wordt hopelijk ooit door ervaring nog wijzer. En mocht je toch ooit nog eens op een wachtlijst komen voor een sociale huurwoning en je ziet jaar naar jaar asielzoekers de woningen betrekken waar je je op ingeschreven hebt: blijf vooral je studieschuld de schuld geven… 🤣

29 dagen geleden
marcel d Ancona
marcel d Ancona

@Anosh ter Haar iedereen betaald belasting,wat dacht je van b.t.w? betaalde ik maar meer belasting want dan was mijn inkomsten groter,waar het geld heen gaat maakt me wel uit maar maak me ook niet te druk,besef dat we in een rijk land leven en we zo gewend zijn aan al die voorzieningen dat we dat niet meer beseffen,bijna gratis zorg,goed openbaar vervoer,geen gaten in wegdek enz.ook gaat bv mijn belasting op tabak niet rechtstreeks naar de gezondheidszorg of wegenbelasting alleen naar nieuwe wegen.

29 dagen geleden
Clone
Clone

Tokkies doen duimpje omlaag

Maand geleden
marcel d Ancona
marcel d Ancona

@youtube naam hij hoeft niet te winnen,je wint niet van iemand die het verstand van een garnaal heeft

29 dagen geleden
PsychicFX
PsychicFX

@youtube naam Het is niet mijn doel om te winnen. Ik laat hypocrisie zien, jij opent de discussie naar iets om je rare opmerking te verdedigen. Je hebt absoluut gelijk op het gebied van hoe mensen zich gedragen. Maar je directe verwijt dat je maakte, en de manier waarop vond ik hypocriet. En dat punt heb je niet weerlegd. Ik stem in ieder geval in om deze discussie te beëindigen. Ik heb het vermoeden dat we beide van elkaar denken dat de ander het punt niet in wilt zien.

29 dagen geleden
PsychicFX
PsychicFX

@youtube naam Ik zal je laten zien waarom ik je hypocriet vind. Als eerste over het onderwerp goed of slecht. Het feit dat je hem beschuldigd als "demagoog van verdeeldheid en haatzaaierij" wijst erop dat jij "Tokkie" als iets negatiefs ziet, vooral wanneer je concentratiekampen, en Stalin erbij betrekt. Het feit dat je mij als geprogrammeerd tekent zegt ook veel over aannames die je doet. Door iemand te beschuldigen als demagoog van de verdeeldheid maak je dit hypocriet omdat je verdeelheid als truc gebruikt om zijn verdeeldheid tegen te gaan. Daarnaast mis je een aantal punten betreft groepsdynamica en sociale psychologie. Je neigt meteen naar cognitieve dissonantie zonder Halo en horn effect in rekening te nemen wat betrokken is bij de in- en outgroups. Ook ben ik het met je eens dat verdeeldheid creëren op basis van groep inderdaad iets slechts is vanwege de wij-zij verhouding tussen de in en out groeps, en het conflict dat erbij hoort, zoals inderdaad bij de postmodernistische SJWs. Maar het feit dat je iemand beschuldigd over het creeëren van verdeeldheid en hierbij grote parallelen trekt zonder iets van die persoon te weten is nogal hypocriet. Omdat dit hetzelfde afwijzende gedrag is wat tussen groepen wordt vertoond. Volgens mij was het Nietsche die zei dat moraliteit het groepsgedrag in het individu is. Jouw directe beschuldiging op basis van zijn enkele zin zonder verder onderzoekend gedrag laat zien hoe hypocriet het is. Daarnaast claim dat je dit doet vanwege duidelijke parallel uit het verleden, maar dit creatieve excuus wijst voor mij ook naar cognitieve dissonantie. Kortom, ik vind het verwijten van verdeeldheid op basis van een enkele zin en dit parallel trekken met concentratie kampen en Stalin nogal een verre sprong vanwege het gebrek van kennis over die persoon. Het feit dat je zo iemand meteen in een hoek, of groep, plaatst met mensen waar jij het, aannemelijk, niet mee eens bent; dat vind ik hypocriet. En als iemand die, net als ik, ook Jordan Peterson's filmpjes bekijkt (en mss ook zijn boeken heeft gelezen) hoor je te weten over de staat van sociale psychologie en de twijfelachtige betrouwbaarheid. Het is goed dat je op je hoedde bent naar politici, ik heb ook mijn twijfels. Maar dat is allemaal bijzaak omdat deze hele discussie voortkomt uit het feit dat, naar mijn mening, jij een grote beschuldigende sprong maakt, terwijl je vergelijkbaar gedrag vertoont.

29 dagen geleden
PsychicFX
PsychicFX

@youtube naam Het is juist wel een gigantische sprong. Je ziet het woord "Tokkie" en springt meteen naar "Stalin" "untermenschen" "Concentratiekampen" en "haatzaaierij". Het niet met tokkies eens zijn is niet hetzelfde als pro-haatzaaierij, pro-stalin, of welke andere beschuldiging je eruit wilt gooien, zijn. En als je punt is dat je niet anderen met een andere mening als Tokkie moet wegschuiven vraag ik me af hoe hem de "demagoog van de verdeling en haatzaaierij" te noemen, niet hypocriet is.

29 dagen geleden
PsychicFX
PsychicFX

@youtube naam Je maakt een gigantische sprong iemand als slechterik neer te zetten, maakt vergelijking met de ergste dingen die in de geschiedenis zijn gebeurd. En je beschuldigd hem voor mensen met een andere mening als minderwaardig neerzetten?!

29 dagen geleden
AMBER
AMBER

Dankbaar voor alle hulpdiensten in Afghanistan! Maar wat gebruiken de kamerleden veel moeilijke woorden zeg…

Maand geleden
JAGHORI EXPRESS
JAGHORI EXPRESS

Wat voor helpen?? Kan jij plz uitleggen

Maand geleden
Mussie G
Mussie G

How can u evacuate people from safe mountainous place and bring them to a dangerous under sea level time bomb.😂😂😂😂😂

Maand geleden
Contra Passo
Contra Passo

Also, afganistan is anything but "safe" right now.

10 dagen geleden
Contra Passo
Contra Passo

Dont worry about that. Everytime the sea rises, the Dutch will rise their land with it!

10 dagen geleden

Volgende

Life Lessons From 100-Year-Olds

13:30

Life Lessons From 100-Year-Olds

LifeHunters

Weergaven 23 mln.

Wij Openen Ons €10.000 Vakantiepark!

11:12

Nintendo Direct - 9.23.2021

40:35

Nintendo Direct - 9.23.2021

Nintendo

Weergaven 3,5 mln.

Billionaire Mathematician - Numberphile

18:39

Billionaire Mathematician - Numberphile

Numberphile

Weergaven 3,4 mln.

De APB-bijdrage van Thierry Baudet

23:38

De APB-bijdrage van Thierry Baudet

Tweede Kamer TV

Weergaven 33K

Is biologische voeding gezonder?

39:00

Wij Openen Ons €10.000 Vakantiepark!

11:12

Nintendo Direct - 9.23.2021

40:35

Nintendo Direct - 9.23.2021

Nintendo

Weergaven 3,5 mln.

Minecraft, But Treasure Is Super...

26:00

Privé Jet Pakken Naar Festivals

16:17

Privé Jet Pakken Naar Festivals

Joel Beukers

Weergaven 108K

Nintendo Direct - 9.23.2021

40:35

Nintendo Direct - 9.23.2021

Nintendo

Weergaven 3,5 mln.

Backpack Fireworks Display

10:45

Backpack Fireworks Display

colinfurze

Weergaven 519K